Friday, April 29, 2011

arbeit (m)acht frei

I. Am. Seething.


Så tio procent av Sveriges svårt sjuka ska tvingas gå på socialbidrag istället för att få ut en försäkring de betalat för, och det är positivt? Det är bättre än ni förväntat? Det bygger alltså på att MER än 10% av de utförsäkrade skulle tvingas söka socialbidrag. Nice.

Och alla som har en sambo som tjänar pengar? Alla som har besparingar? En bil, ett hus? Dessa människor får avslag och därmed ingen ersättning alls. Var är de i er äckliga jävla hittepåstatistik? Alla som lever på lån för att ert sjuka jävla förakt för de mindre priviligerade gjort dem så stigmatiserade att de inte vill utsätta sig för fortsatt förnedring genom att söka soc? De som är för sjuka och knäckt för att orka? Det finns ingen statistik över de här människorna. Ingen vet hur många av de 90 % av de utförsäkrade som inte får soc, som lever helt utan inkomst.

Går man på soc har man inte heller rätt till rehab. Man är alltså körd, för livet. Ska straffas för att man blivit kroniskt sjuk.

De svaga kanske inte orkar kämpa emot, men de har många anhöriga som gör det. Och vårt tålamod börjar ta slut. Det är lätt att sparka på de som ligger, men det finns ganska många som är sugna på att sparka tillbaka för deras räkning.

Also: mer idioti.

No comments: